Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2009 13:23 - Приказна приказка - V -та част
Автор: prikazkablogbg Категория: Изкуство   
Прочетен: 3525 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 22.07.2009 20:57


                                        Продължение на : IV

*** goby3 *** 
Влетя в стаята...Асная стиска меча му с две ръце и трепери.Сянка,видимо накуцваща се измъкна през задната стена,просто така-премина през нея!Като за нещо безплътно,доста кръв бе оставила по меча!
О...Асная...сега,когато се увери,че е в безопасност,очите му я погълнаха!
Косата и ,влажна и разпиляна...бузите,зачервени...тялото под тънката нощница,трепери от изживеният страх...кичур коса,залепнал за шията....зеници,разширени от ужас,приковани в неговите...
Вечерта не спряха да говорят...за всичко,един през друг,в еуфория!За важни и незначителни неща,през отминалите години на раздяла.За всичко,което са имали нужда да споделят един с друг,но е било невъзможно!Отприщи се като лавина!Той разказва...после тя,пак той!Гали нежно ръцете И... и говори...говори-запълва вакуума помежду им,чакал толкова години!
Сега,в тишината на нощта,другата болезнена празнина се освободи от задръжките и стана неудържима,да се запълни...да се случи...да спре да боли...
На един дъх премина стаята.Стигна до нея,приковал поглед в очите И.Стисна ръката И,както още държеше меча.Другата се плъзна по шията и устните му я изпиха.
Като съдба...като вечност...като смърт и прераждане...като всичко което е чакал...изпи я...
Асная потъна в обятията му.Сърцето И запрепуска,подвластно на първичната стихия,таена болезнено дълго и в миг,освободена от оковите си.
Същност-копнееща друга същност....за да се слеят...в една същност....за да са истински...
...за да СА...
...каквито СА...

Заваля...природата се къпе за нов живот...всеки път живот...и всеки път,нов.....

В една друга стая,под същият този дъжд,мрачно същество,гледаше в кристалната си топка и мръщеше вежди.
Кадзора наблюдаваше танца на любовта,както изследовател,рядък вид буболечки и лицето и ставаше все по-угрижено.
  -М...дааа...Пак ТОЙ!-поглади тя брадичката си,след това гнева се надигна и толкова яростно стовари ръка върху масата,че купчинките ситно изписани листи,се разлетяха хаотично из стаята.
  -Бонг-Бонг,некадърнико!Довлечи се веднага при мен!!!-кресна тя и гневно плясна с ръце.
Бонг-бонг плахо прекрачи прага и застана пред нея,като се опитваше да прикрива потните си длани и треперещата брадичка,за да не би страхът му,да я вбеси още повече.
  -Още сме до никаде!А ТОЗИ,вместо да е по пътя,който му бях приготвила,набира ново сили,в прегръдките на тази...тази-защрака с пръсти Кадзора-Момичето... Асная!Това ли беше плана-тебе питам!-Тя се извърна рязко,сниши лице,почти опряно в неговото и с тих...смразяващ глас изсъска:
  - Връщай се там и го поведи на където ти казах!Веднага!!!!
Бонг-Бонг не издържа погледа и.Сведе очи и се изниза от стаята без звук.

  * * *
Скръц...скръц.................СКРЪЦ!Магьосник.Велик.Повелител на духа и марерията.
Ходенето на пръсти по дъсчен под обаче,не е от силните му страни.Рондас се изкиска като хлапе призори,когато надникна в стаята на Безименния и зърна влюбените безпаметно спящи,лице в лице.Развесели се старото му сърце и тъкмо се опитваше(безуспешно) да се отдалечи без да вдига шум,когато върху му връхлетя Нино-свеж като репичка и пълен с утринен ентусиазъм .Стареца завъртя пръст и гласа на Нино мигом изчезна.С още едно движение на пръстите го завъртя кръгом и го подкара към кухнята.
Вече достатъчно далеч от спящите, Рондас духна леко в посока на Нино и гласът му отново се върна.
  -Да се захващаме!!!-изплю той фразата,която му беше на езика.
Рондас се усмихна с умиление...постепенно лицето му се покри с тревога.
  -Още малко!Нека поспят спокойни!Вероятно,в скоро време,няма да имат нов шанс за това...!

  * * *  ZABRAVA ***
Захващането на Нино за работа беше закуската. Почна да иска от Рондас всевъзможни магии. Стария магьосник го гледаше с умиление и си спомняше детските му години с тези на Валдор. Бяха хубави, спокойни, но отминали времена. Валдор се събуди от леко погъделичкване в носа, отвори очи и махна лекичко кичур от косата на неговата любима. Тя беше наистина прекрасна, негова приятелка, прекрасен човеки, най-добрата любовница. Навън слънцето се прокрадваше леко между листата на дървото, което пазеше сянка. Леко се отдръпна от Асная, така че да може да вижда хубавото и лице. Намести се удобно наслаждавайки и се, можеше да остане така цял ден... В същото време обаче при Кадзора беше мрачно и студено. Намираше се в дълбокото подземие на кулата. Мазето не беше измазано, виждаше се пръста. всичко беше в паяци и буболечки, тя се грижеше за тях. Те бяха неизменна част от всички зли магии. Сега тя нямаше нужда от нова магия, вече си я беше направила. Приближи се леко в най-тъмната и мръсна част на помещението, там стоеше саркофага. Дошло бе времето да събуди пак малката омайница, която успя да открадне от Валдор дори Него. Нея не я интересуваше никой, нито Валдор, Асная или сбирщината глупаци. Единствената и цел бе да унищожи Кралската Вещица, тя трябваше да заема мястото и сега. Толкова много години бяха минали, а тя все още помнеше онзи ден, в който всичките и планове се провалиха. Двете бяха "приятелки", така Кадзора щеше да е близо до нея и да знае всичко. Можеше да нанесе решаващия удар подмолно и завинаги да я разчисти от пътя си. Но сега тя беше в подземието опитвайки се да погуби всичко... *** SELINASUN *** - Ето те и теб най-после! – промърмори Рондас, опитвайки се да изглежда спокоен, когато Валдор буквално се изтъркули в кухнята, с меч препасан през кръста, с разрошени коси и замечтан поглед.
- Знам, че винаги си обичал да спиш до късно, но точно сега...не е момента за почивка.
- Така е, прав си. Но пък ти знаеш, че в най-напрегнатите и опасни моменти най-много имам нужда от ...почивка...за да мога да събера силите си...
Вълшебникът се усмихна с топлота и загриженост. Винаги се бе отнасял така с Валдор, още от деня в който го намери, преди двадесет години. Едно изплашено дете, скрито в мазето му, в една зимна утрин, премръзнало от студ и изтощено от дългия бяг... преследвано от рицарите от Кралството на Невидимите. А да избягаш от тях си беше цяло чудо, никой не бе успявал...заради лекотата с която бяха способни да се дематериализират...и заради невидимите капани, които поставяха на всяка крачка.
Но той беше успял да им се изплъзне...
Лежеше свит в един ъгъл в мазето на Рондас, почти в безсъзнание. Така го намери Магьосникът, бързо му приготви отварата на Живота, и от този миг прие момчето като свой син. Син, какъвто никога не бе имал...Даде му името Валдор. В Кралството на Огнените, на древния език на предците Магьосници на Рондас, това означаваше „непобедима сила”...

...

Асная пристигна забързана и разтревожена докато мъжете закусваха от поничките с тонизиращ мармалад на Нино.
- Нямаме много време за губене, момчета! Да вървим! Валдор, знаеш, че ти предстои най-тежката среща. Знаеш, че може да не се върнеш жив оттам. Ако баща ти не е намерил сили да ти прости...с теб е свършено.
Валдор я погледна хладнокръвно. Нито мускул на лицето му не трепваше.
- Не ме е страх от баща ми. Едно беззащитно дете успя да избяга от рицарите му преди двадесет години. А отдавна вече не съм беззащитно дете. Не забравяй това!
- Не мислиш ли, че си твърде самонадеян?!- намеси се Нино. - На твое място бих бил по-предпазлив и разумен. 
- Нино, стари приятелю! Добре ме познаваш и знаеш, че разумността не е присъща за волната ми душа! Да бъда разумен за мен значи да умра! В битките, приятелю, в битките е животът ми! 
- Момчета, момчета, стига приказки! – сопна се Асная. Дълъг път ни чака!
...

На раздяла Рондас постави пръстена си в десницата на Валдор. 
- Ще ти бъде от полза, синко! – промълви той с треперащ от вълнение глас. – Пази го! В този пръстен се крие тайна. В него има сила, нужно е да откриеш как да я ползваш. Дори аз не мога да ти кажа, само ти си способен да разбереш! Това е твоята непобедима сила!
Когато пое пръстена от ръката на Магьосника, на Валдор се стори, че този пръстен сякаш беше жив. Сякаш нещо живо имаше вътре в него. Нещо, което излъчваше топлина...Топлина като от нечия душа...
Поеха по пътя към Кралството на Невидимите
Валдор вече не се съмняваше, че там ще Го открият. Знаеше, че Казадора – Магьосницата на Невидимите, живееше там, и беше завела в плен всички онези души, които беше успяла да омагьоса и да превърне в свои слуги, включително и тайнственото момиче от кръчмата – онова момиче, което беше успяло да Го задигне от джоба му в онази нощ. Коя ли беше тя... Беше решен да я открие и да си Го върне. 
Знаеше, че му предстои тежка битка с Каздора. Ако успееше да я спечели, не само щеше да си Го върне и да спаси Кралството на Безименните рицари, с които беше живял толкова дълго и които беше почнал да чувства като родни братя, но и щеше да успее да освободи пленените от Казадора души. 
Но преди да се изправи срещу Казадора, му предстоеше срещата с баща му...Кралят на Невидимите...
Валдор чакаше тази среща от години...



Тагове:   шега,   фентъзи,


Гласувай:
4



1. krotalka - Pozdravi!
12.07.2009 16:11
Imam samo edna zabelejka, wseki pat se nalaga da se varna na predischnia posting, za da si pripomnia razvitieto...
цитирай
2. damnation - За жалост, историята вече се раз...
13.07.2009 10:02
За жалост, историята вече се разпостира на 10 страници А4 и ще е малко трудно да се сложи на едно място - но ще се постарая накъсванията да са по-нарядко
цитирай
3. goby3 - :)
13.07.2009 11:34
А и да се връщаме назад не е толкова сложно!Преразказ на досегашното...дори с няколко изречения???!Не мисля,че е добра идея,ще избием рибата с обем! ;))))))))))
цитирай
4. kaktuscho - А защо не го публикувате, нов жанр. . ...
09.10.2011 03:12
А защо не го публикувате, нов жанр .... ;) идеята е добра
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: prikazkablogbg
Категория: Изкуство
Прочетен: 57904
Постинги: 7
Коментари: 46
Гласове: 260
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930